dimecres, 28 de gener del 2009

TALLER DELS DRETS DELS INFANTS EN COL•LABORACIÓ AMB AKWABA


A començament de curs des d’AKWABA se’ns va oferir fer un taller en el qual l'alumnat crea la seva pròpia cançó dels Drets dels Infants.
La Fundació Akwaba ha posat en marxa una sèrie de projectes socio-educatius a la Costa d’Ivori dirigits especialment a dones i joves que van participar directa i indirectament del conflicte armat. A partir d’un material previ amb fotografies i comentaris dels nois i noies de la Casa d'Acollida de Gonfreville els nois i noies catalans escriuen la lletra de la seva cançó i després la graven amb unes bases musicals, per enviar-la posteriorment a Costa d’Ivori.

A l’alumnat de l’optativa de música de 4rt. d’ESO els va agradar molt la idea. El resultat ha sigut molt bo en tots els sentits. El treball de classe no els ha servit únicament per aprofundir en temes musicals si no que a més han reflexionat en relació als Drets dels Infants, han conegut la situació tan dura que viuen els nens i els joves de Costa d’Ivori i han treballat per transmetre’ls il·lusió per la vida.

Alguns comentaris del nostre alumnat:
“Va ser una experiència molt bona i crec que el resultat li agradarà molt a les persones per les quals ho hem fet.”
“Les gravacions han sigut molt interessants ja que cada vegada teníem més idees.”
« Amb aquesta cançó, és clar, que no poden oblidar tot allò que han viscut però al menys amb aquesta cançó poden saber que els donem els nostre recolzament perquè puguin seguir endavant.”
“En el moment de la gravació l’ambient és molt bo, ja que tots ho fem amb molt sentiment”

Un fragment de la cançó:

UN MUNDO NUEVO

Mira hacia delante
y nunca te rindas
olvida la rabia
para no ser como ellos.

Seas bienvenido
a un mundo nuevo
míralo, recórrelo
y disfruta de todo ello. (bis)